South African Shelduck

Tadorna cana - Tadorne à tête grise

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Tadorna

  • Species
    :

    cana

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 66 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 1229 à 2200 g
Geographic range

Distribution

Description identification

South African Shelduck (Tadorna cana) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Tadorne à tête grise,
  • Tarro Sudafricano,
  • Tadorna-africana,
  • Graukopfkasarka,
  • szürkefejű ásólúd,
  • Kaapse Casarca,
  • Casarca del Sudafrica,
  • Gråhuvad rostand,
  • Kapprustand,
  • kazarka sivohlavá,
  • husice šedohlavá,
  • Sydafrikansk Gravand,
  • kapinsorsa,
  • Kopereend,
  • ànec sud-africà,
  • kazarka szarogłowa,
  • Сероголовый огарь,
  • ネズミガシラアカツクシガモ,
  • 灰头麻鸭,
  • 灰頭麻鴨,

Voice song and cries

Tadorne à tête grise
♀ adult

Habitat

Shrubland : Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Saline, Brackish or Alkaline Lakes and Flats ; Artificial/Terrestrial : Arable Land ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Wastewater Treatment Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net