South American Tern

Sterna hirundinacea - Sterne hirundinacée

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sterna

  • Species
    :

    hirundinacea

Descriptor

Lesson, R, 1831

Biometrics
  • Size
    : 43 cm
  • Wingspan
    : 84 à 86 cm.
  • Weight
    : 172 à 196 g
Geographic range

Distribution

Description identification

South American Tern (Sterna hirundinacea) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne hirundinacée,
  • Charrán Suramericano,
  • Trinta-réis-de-bico-vermelho,
  • Falklandseeschwalbe,
  • dél-amerikai csér,
  • Zuidamerikaanse Visdief,
  • Sterna del Sudamerica,
  • Sydamerikansk tärna,
  • Svaleterne,
  • rybár lastovičí,
  • rybák jihoamerický,
  • Sydamerikansk Terne,
  • eteläamerikantiira,
  • xatrac de Sud-amèrica,
  • rybitwa jaskółcza,
  • Южноамериканская крачка,
  • ナンベイアジサシ,
  • 南美燕鸥,
  • 南美燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

QRcode Sterne hirundinacée © 1996-2018 Oiseaux.net