Southern Pochard

Netta erythrophthalma - Nette brune

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Netta

  • Species
    :

    erythrophthalma

Descriptor

zu Wied-Neuwied, 1833

Biometrics
  • Size
    : 51 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 4 à 10 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Nette brune
♂ adult
Nette brune
♀ adult

Southern Pochard (Netta erythrophthalma) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Netta erythrophthalma erythrophthalma (Amazonia)
  • Netta erythrophthalma brunnea (Ethiopia to South Africa)

Foreign names

  • Nette brune,
  • Pato Morado,
  • Zarro-africano,
  • Rotaugenente,
  • feketefejű üstökösréce,
  • Bruine Krooneend,
  • Fistione australe,
  • Sydlig brunand,
  • Fløyelsand,
  • hrdzavka červenooká,
  • zrzohlávka rudooká,
  • Rødøjet And,
  • ruskonarsku,
  • Bruineend,
  • xibec bru,
  • hełmiatka czerwonooka,
  • melngalvis,
  • Красноглазый нырок,
  • ネッタイハジロ,
  • 灰嘴潜鸭,
  • 灰嘴潛鴨,

Voice song and cries

Nette brune
♂ adult plum. breeding

Habitat

Nette brune
adult

Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Irrigated Land (includes irrigation channels)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Nette brune © 1996-2019 Oiseaux.net