Spotless Crake

Porzana tabuensis - Marouette fuligineuse

Systematics
  • Order 
    :

    Gruiformes

  • Family
    :

    Rallidés

  • Genus
    :

    Porzana

  • Species
    :

    tabuensis

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : 26 à 29 cm.
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Spotless Crake (Porzana tabuensis) is a species of bird in the Rallidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Porzana tabuensis tabuensis (Philippines, Australasian region and Oceania except mountains of New Guinea)
  • Porzana tabuensis richardsoni (mountains in the Vogelkop. nw New Guinea.)
  • Porzana tabuensis edwardi (Snow Mts.. wc New Guinea.)

Foreign names

  • Marouette fuligineuse,
  • Polluela de Tongatapu,
  • Sanã-imaculada,
  • Südsee-Sumpfhuhn,
  • déltengeri vízicsibe,
  • Pacifisch Porseleinhoen,
  • Schiribilla uniforme,
  • Sotsumphöna,
  • Sotrikse,
  • chriašť zátoňový,
  • chřástal temný,
  • Sodbrun Rørvagtel,
  • putotohuitti,
  • rasclet del Pacífic,
  • kureczka posępna,
  • Крапчатый погоныш,
  • Tikusan polos,
  • ミナミヒクイナ,
  • 无斑田鸡,
  • 煙背田雞,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Temperate ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Seasonal/Intermittent/Irregular Rivers/Streams/Creeks, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Alpine Wetlands (includes temporary waters from snowmelt) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens ; Artificial/Aquatic and Marine : Ponds (below 8ha), Salt Exploitation Sites, Wastewater Treatment Areas, Irrigated Land (includes irrigation channels), Seasonally Flooded Agricultural Land

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net