Spur-winged Goose

Plectropterus gambensis - Oie-armée de Gambie

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Plectropterus

  • Species
    :

    gambensis

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 100 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 4000 à 5900 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Spur-winged Goose (Plectropterus gambensis) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Plectropterus gambensis gambensis (Gambia to Ethiopia south to Angola and Mozambique)
  • Plectropterus gambensis niger (Namibia and Zimbabwe through South Africa)

Foreign names

  • Oie-armée de Gambie,
  • Ganso Espolonado,
  • Pato-ferrão,
  • Sporngans,
  • tüskésszárnyú lúd,
  • Spoorwiekgans,
  • Oca armata,
  • Sporrgås,
  • Sporegås,
  • ostrožiarka lesklá,
  • pižmovka ostruhatá,
  • Sporegås,
  • kynsihanhi,
  • Wildemakou,
  • oca esperonada,
  • Sporönd,
  • gęsiec,
  • piešspārnu zoss,
  • ostrožka,
  • Шпорцевый гусь,
  • ツメバガン,
  • 距翅雁,
  • 距翅雁,

Habitat

Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Pastureland ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net