Swainson's Spurfowl

Pternistis swainsonii - Francolin de Swainson

Systematics
  • Order 
    :

    Galliformes

  • Family
    :

    Phasianidés

  • Genus
    :

    Pternistis

  • Species
    :

    swainsonii

Descriptor

Smith, A, 1836

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 340 à 750 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Swainson's Spurfowl (Pternistis swainsonii) is a species of bird in the Phasianidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Pternistis swainsonii lundazi (n and w Zimbabwe to s Mozambique)
  • Pternistis swainsonii swainsonii (se Angola and n Namibia, n Zambia to n South Africa)

Foreign names

  • Francolin de Swainson,
  • Francolín de Swainson,
  • Francolim de Swainson,
  • Swainsonfrankolin,
  • Swainson-frankolin,
  • Swainsons Frankolijn,
  • Francolino di Swainson,
  • Swainsons frankolin,
  • Svartbeinfrankolin,
  • frankolínec Swainsonov,
  • frankolín Swainsonův,
  • Gråbrun Sporehøne,
  • kosteikkofrankoliini,
  • Bosveldfisant,
  • francolí de Swainson,
  • szponiastonóg brunatny,
  • Свенсонов турач,
  • クロアシアカノドシャコ,
  • 斯氏鹧鸪,
  • 史文森氏鷓鴣,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net