Thekla Lark

Galerida theklae - Cochevis de Thékla

Cochevis de Thékla
♂ adult breeding
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Alaudidés

  • Genus
    :

    Galerida

  • Species
    :

    theklae

Descriptor

Brehm, AE, 1857

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : 28 à 32 cm.
  • Weight
    : 34 à 37 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Thekla Lark (Galerida theklae) is a species of bird in the Alaudidae family.

Subspecific information 12 Subspecies

  • Galerida theklae theklae (Portugal, Spain, Balearic Is. and extreme s France)
  • Galerida theklae erlangeri (n Morocco)
  • Galerida theklae ruficolor (c and ne Morocco, n Algeria and n Tunisia)
  • Galerida theklae theresae (sw Morocco and Mauritania)
  • Galerida theklae superflua (e Morocco, n Algeria and e Tunisia)
  • Galerida theklae carolinae (e Morocco through the n Sahara to nw Egypt)
  • Galerida theklae harrarensis (e Ethiopia)
  • Galerida theklae huei (sc Ethiopia)
  • Galerida theklae praetermissa (s Eritrea to c Ethiopia)
  • Galerida theklae ellioti (n and c Somalia)
  • Galerida theklae mallablensis (s Somalia)
  • Galerida theklae huriensis (s Ethiopia and n Kenya)

Foreign names

  • Cochevis de Thékla,
  • Cogujada Montesina,
  • Cotovia-montesina,
  • Theklalerche,
  • Kövi pacsirta,
  • Theklaleeuwerik,
  • Cappellacia di Thekla,
  • Lagerlärka,
  • Krattopplerke,
  • pipíška vavrínová,
  • chocholouš vavřínový,
  • Theklalærke,
  • kivikkotöyhtökiuru,
  • cogullada fosca,
  • Kamblævirki,
  • dzierlatka iberyjska,
  • Teklas cīrulis,
  • španski škrjanec,
  • Короткопалый хохлатый жаворонок,
  • コバシカンムリヒバリ,
  • 短嘴凤头百灵,
  • 短嘴鳳頭百靈,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net