Western Jackdaw

Coloeus monedula - Choucas des tours

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Corvidés

  • Genus
    :

    Coloeus

  • Species
    :

    monedula

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 39 cm
  • Wingspan
    : 64 à 73 cm.
  • Weight
    : 220 à 270 g
Longevity

14 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Western Jackdaw (Coloeus monedula) is a species of bird in the Corvidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Coloeus monedula monedula (Scandinavia)
  • Coloeus monedula spermologus (w and s Europe, nw Africa)
  • Coloeus monedula soemmerringii (e and se Europe to sc Siberia and w China)
  • Coloeus monedula cirtensis (n Algeria)

Foreign names

  • Choucas des tours,
  • Grajilla occidental,
  • Gralha-de-nuca-cinzenta,
  • Dohle,
  • Csóka,
  • Kauw,
  • Taccola eurasiatica,
  • Kaja,
  • Kaie,
  • kavka tmavá,
  • kavka obecná,
  • Allike,
  • naakka,
  • gralla occidental,
  • Dvergkráka,
  • kawka (zwyczajna),
  • kovārnis, ķāķis,
  • kavka,
  • Галка,
  • ニシコクマルカラス,
  • 寒鸦,
  • 寒鴉〔西方寒鴉〕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Urban Areas

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net