White-breasted Nigrita

Nigrita fusconotus - Nigrette à ventre blanc

Nigrette à ventre blanc
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Nigrita

  • Species
    :

    fusconotus

Descriptor

Fraser, 1843

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 7 à 11 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Nigrette à ventre blanc
adult

White-breasted Nigrita (Nigrita fusconotus) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Nigrita fusconotus fusconotus (se Nigeria and Cameroon to Uganda, w Kenya and Angola, Bioko I.)
  • Nigrita fusconotus uropygialis (Guinea to sw Nigeria)

Foreign names

  • Nigrette à ventre blanc,
  • Negrita pechiblanca,
  • Negrinha-de-peito-branco,
  • Mantelschwärzling,
  • fehérmellű négerpinty,
  • Witborstnegervink,
  • Nigrita pettobianco,
  • Vitbröstad negerfink,
  • Hvitbrystastrild,
  • černáčik pláštikový,
  • černoušek pláštíkový,
  • Hvidbrystet Skovastrild,
  • nokiperäpeippo,
  • negreta encaputxada,
  • nigrita białobrzucha,
  • Плащеносная нигрита,
  • シロハラクロキンパラ,
  • 白胸黑雀,
  • 白胸黑梅花雀,

Voice song and cries

Nigrette à ventre blanc
adult

Habitat

Nigrette à ventre blanc
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Nigrette à ventre blanc © 1996-2019 Oiseaux.net