White-eyed Gull

Ichthyaetus leucophthalmus - Goéland à iris blanc

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Ichthyaetus

  • Species
    :

    leucophthalmus

Descriptor

Temminck, 1825

Biometrics
  • Size
    : 43 cm
  • Wingspan
    : 110 à 115 cm.
  • Weight
    : 275 à 415 g
Geographic range

Distribution

Description identification

White-eyed Gull (Ichthyaetus leucophthalmus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Goéland à iris blanc,
  • Gaviota Ojiblanca,
  • Gaivota-d'olho-branco,
  • Weißaugenmöwe,
  • pápaszemes sirály,
  • Witoogmeeuw,
  • Gabbiano occhibianchi,
  • Vitögd mås,
  • Rødehavsmåke,
  • čajka bielooká,
  • racek bělooký,
  • Rødehavsmåge,
  • valkosilmälokki,
  • gavina d'ulls blancs,
  • Sandmáfur,
  • mewa białooka,
  • baltacu kaija,
  • rdečemorski galeb,
  • Белоглазая чайка,
  • メジロカモメ,
  • 白眼鸥,
  • 白眼鷗,

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net