White-eyed Parakeet

Psittacara leucophthalmus - Conure pavouane

Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Psittacidés

  • Genus
    :

    Psittacara

  • Species
    :

    leucophthalmus

Descriptor

Statius Müller, PL, 1776

Biometrics
  • Size
    : 35 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 100 à 218 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Conure pavouane
adult

White-eyed Parakeet (Psittacara leucophthalmus) is a species of bird in the Psittacidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Psittacara leucophthalmus leucophthalmus (e Venezuela and the Guianas through Brazil to Bolivia, Paraguay and n Argentina)
  • Psittacara leucophthalmus callogenys (w Amazonia)
  • Psittacara leucophthalmus nicefori (e Colombia)

Foreign names

  • Conure pavouane,
  • Aratinga Ojiblanca,
  • Periquitão-maracanã,
  • Pavuasittich,
  • pávua aratinga,
  • Witoogaratinga,
  • Parrocchetto occhibianchi,
  • Vitögd parakit,
  • Amazonparakitt,
  • klinochvost bielooký,
  • aratinga kropenatý,
  • Pavua-aratinga,
  • brasilianaratti,
  • aratinga d'ulls blancs,
  • konura białooka,
  • Белоглазая аратинга,
  • メジロメキシコインコ,
  • 白眼鹦哥,
  • 白眼鸚哥,

Voice song and cries

Conure pavouane
adult

Habitat

Conure pavouane
adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Swamp ; Savanna : Dry, Moist ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Conure pavouane © 1996-2019 Oiseaux.net