White-faced Whistling Duck

Dendrocygna viduata - Dendrocygne veuf

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Dendrocygna

  • Species
    :

    viduata

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 48 cm
  • Wingspan
    : 86 à 94 cm.
  • Weight
    : 685 à 820 g
Geographic range

Distribution

Description identification

White-faced Whistling Duck (Dendrocygna viduata) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Dendrocygne veuf,
  • Suirirí Cariblanco,
  • Pato-assobiador-de-faces-brancas,
  • Witwenpfeifgans,
  • apáca-fütyülőlúd,
  • Witwangfluiteend,
  • Dendrocigna facciabianca,
  • Vithuvad visseland,
  • Maskeplystreand,
  • stromárka bielohlavá,
  • husička vdovka,
  • Nonnetræand,
  • naamioviheltäjäsorsa,
  • Nonnetjie-eend,
  • ànec arbori carablanc,
  • Randablístra,
  • drzewica białolica,
  • baltvaigu svilpējzoss,
  • vdovski žvižgač,
  • Белолицая древесная утка,
  • シロガオリュウキュウガモ,
  • 白脸树鸭,
  • 白臉樹鴨,

Voice song and cries

Dendrocygne veuf
adult

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Aquaculture Ponds

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net