Yelkouan Shearwater

Puffinus yelkouan - Puffin yelkouan

Puffin yelkouan
adult breeding
Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Procellariidés

  • Genus
    :

    Puffinus

  • Species
    :

    yelkouan

Descriptor

Acerbi, 1827

Biometrics
  • Size
    : 40 cm
  • Wingspan
    : 76 à 93 cm.
  • Weight
    : 330 à 480 g
Longevity

23 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Yelkouan Shearwater (Puffinus yelkouan) is a species of bird in the Procellariidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Puffin yelkouan,
  • Pardela Mediterránea,
  • Fura-bucho do Mediterrâneo,
  • Schwarzschnabelsturmtaucher,
  • bukdosó vészmadár,
  • Yelkouanpijlstormvogel,
  • Berta minore,
  • Levantlira,
  • Middelhavslire,
  • víchrovník hnedastý,
  • buřňák středomořský,
  • Middelhavsskråpe,
  • idänpikkuliitäjä,
  • baldriga mediterrània,
  • Stormskrofa,
  • burzyk śródziemnomorski,
  • Vidusjūras vētrasputns,
  • sredozemski viharnik,
  • Левантский буревестник,
  • チチュウカイミズナギドリ,
  • 地中海鹱,
  • 黎凡替鸌,

Habitat

Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net