Yellow-legged Gull

Larus michahellis - Goéland leucophée

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Larus

  • Species
    :

    michahellis

Descriptor

Naumann, JF, 1840

Biometrics
  • Size
    : 68 cm
  • Wingspan
    : 130 à 158 cm.
  • Weight
    : 750 à 1250 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Yellow-legged Gull (Larus michahellis) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Larus michahellis atlantis (Azores, Madeira and Canary Is.)
  • Larus michahellis michahellis (w and s Europe, nw Africa, Mediterranean)

Foreign names

  • Goéland leucophée,
  • Gaviota patiamarilla,
  • Gaivota-argêntea,
  • Mittelmeermöwe,
  • Sárgalábú sirály,
  • Geelpootmeeuw,
  • Gabbiano reale,
  • Medelhavstrut,
  • Gulbeinmåke,
  • čajka žltonohá,
  • racek středomořský,
  • Middelhavssølvmåge,
  • etelänharmaalokki,
  • gavià de potes grogues,
  • mewa romańska,
  • Vidusjūras kaija,
  • Средиземноморская чайка,
  • キアシセグロカモメ,
  • 黃腳銀鷗,
  • 黃腿鷗,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Urban Areas ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Ponds (below 8ha), Aquaculture Ponds, Salt Exploitation Sites, Irrigated Land (includes irrigation channels), Seasonally Flooded Agricultural Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net