Yellow-tailed Black Cockatoo

Calyptorhynchus funereus - Cacatoès funèbre

Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Cacatuidés

  • Genus
    :

    Calyptorhynchus

  • Species
    :

    funereus

Descriptor

Shaw, 1794

Biometrics
  • Size
    : 60 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 700 à 900 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Cacatoès funèbre
♀ adult
Cacatoès funèbre
♀ adult

Yellow-tailed Black Cockatoo (Calyptorhynchus funereus) is a species of bird in the Cacatuidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Calyptorhynchus funereus funereus (ec Queensland to e Victoria)
  • Calyptorhynchus funereus whiteae (se Australia, Kangaroo I.)
  • Calyptorhynchus funereus xanthanotus (Tasmania, islands in the Bass Strait)

Foreign names

  • Cacatoès funèbre,
  • Cacatúa Fúnebre Coliamarilla,
  • Cacatua-negra-de-cauda-amarela,
  • Rußkakadu,
  • sárgafülű gyászkakadu,
  • Geeloograafkaketoe,
  • Cacatua nero codagialla,
  • Gulstjärtad sotkakadua,
  • Gulhalekakadu,
  • kakadu žltochvostý,
  • kakadu černý,
  • Gulhalet Ravnekakadu,
  • mustakakadu,
  • cacatua negra cuagroga,
  • żałobnica żółtosterna,
  • Траурный какаду,
  • キミミクロオウム,
  • 黑凤头鹦鹉,
  • 黃尾黑鳳頭鸚鵡,

Voice song and cries

Cacatoès funèbre
adult

Habitat

Cacatoès funèbre
♂ adult

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Cacatoès funèbre © 1996-2019 Oiseaux.net