apáca-fütyülőlúd

Dendrocygna viduata - Dendrocygne veuf

Dendrocygne veuf

apáca-fütyülőlúd

Dendrocygna viduata

((Linnaeus, 1766))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Dendrocygna

: viduata

Méretei :

Hossz : 48 cm
szárnyfesztávolság : 86 à 94 cm.
tömeg : 685 à 820 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : Nonnetjie-eend (af), husička vdovka (cs), Nonnetræand (da), Witwenpfeifgans (de), White-faced Whistling Duck (en), Suirirí Cariblanco (es), naamioviheltäjäsorsa (fi), apáca-fütyülőlúd (hu), Dendrocigna facciabianca (it), シロガオリュウキュウガモ (ja), Maskeplystreand (nb), Witwangfluiteend (nl), drzewica białolica (pl), Pato-assobiador-de-faces-brancas (pt), Белолицая древесная утка (ru), stromárka bielohlavá (sk), Vithuvad visseland (sv), 白脸树鸭 (zh)

Külső leírása :
apáca-fütyülőlúd (Dendrocygna viduata) is a species of bird in the Anatidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Dendrocygne veuf

Dendrocygne veuf

Dendrocygne veuf

Dendrocygne veuf

Dendrocygne veuf



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 29/09/2016 04:40:38 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

apáca-fütyülőlúd