ausztrál cigányréce

Aythya australis - Fuligule austral

Fuligule austral

ausztrál cigányréce

Aythya australis

((Eyton, 1838))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Aythya

: australis

: 2 [+] [-]
Aythya australis australis(Australia)
Aythya australis extima(Vanuatu, New Caledonia)

Méretei :

Hossz : 49 cm
szárnyfesztávolság : 65 à 70 cm.
tömeg : 900 à 1100 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : polák hnědavý (cs), Australsk Taffeland (da), Tasmanmoorente (de), Hardhead (en), Porrón Australiano (es), australiansotka (fi), ausztrál cigányréce (hu), Moretta australiana (it), オーストラリアメジロガモ (ja), Australdykkand (nb), Australische Witoogeend (nl), podgorzałka australijska (pl), Zarro-australiano (pt), Австралийский нырок (ru), chochlačka hnedastá (sk), Australisk dykand (sv), 澳洲潜鸭 (zh)

Külső leírása :
ausztrál cigányréce (Aythya australis) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Fuligule austral

Fuligule austral

Fuligule austral

Fuligule austral

Fuligule austral



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Fuligule austral

Fuligule austral

Fuligule austral

Fuligule austral

ausztrál cigányréce