Barátréce

Aythya ferina - Fuligule milouin

Fuligule milouin

Barátréce

Aythya ferina

((Linnaeus, 1758))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Aythya

: ferina

Méretei :

Hossz : 58 cm
szárnyfesztávolság : 72 à 82 cm.
tömeg : 700 à 1100 g

Élettartama : 10 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : polák velký (cs), Taffeland (da), Tafelente (de), Common Pochard (en), Porrón Europeo (es), punasotka (fi), Barátréce (hu), Moriglione eurasiatico (it), ホシハジロ (ja), Taffeland (nb), Tafeleend (nl), głowienka (zwyczajna) (pl), Zarro (pt), Красноголовый нырок (ru), chochlačka sivá (sk), Brunand (sv), 红头潜鸭 (zh)

Külső leírása :
Barátréce (Aythya ferina) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Fuligule milouin

Fuligule milouin

Fuligule milouin

Fuligule milouin

Fuligule milouin



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 29/09/2016 04:40:38 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Fuligule milouin

Fuligule milouin

Fuligule milouin

Fuligule milouin

Fuligule milouin

Barátréce