Barna kánya

Milvus migrans - Milan noir

Milan noir

Barna kánya

Milvus migrans

((Boddaert, 1783))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Milvus

: migrans

: 5 [+] [-]
Milvus migrans migrans(widespread)
Milvus migrans formosanus(Taiwan and Hainan. off se China.)
Milvus migrans affinis(Lesser Sundas to Australia)
Milvus migrans lineatus(Siberia to Japan, Indochina and India)
Milvus migrans govinda(Pakistan and India to Malay Pen. and s Indochina)

Méretei :

Hossz : 60 cm
szárnyfesztávolság : 135 à 155 cm.
tömeg : 650 à 950 g

Élettartama : 23 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : luňák hnědý (cs), Sort Glente (da), Schwarzmilan (de), Black Kite (en), Milano Negro (es), haarahaukka (fi), Barna kánya (hu), Nibbio bruno (it), トビ (ja), Svartglente (nb), Zwarte Wouw (nl), kania czarna (pl), Milhafre-preto (pt), Чёрный коршун (ru), haja tmavá (sk), Brun glada (sv), 黑鸢 (zh)

Külső leírása :
Barna kánya (Milvus migrans) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Milan noir

Milan noir

Milan noir

Milan noir

Milan noir



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 25/09/2016 04:39:53 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Milan noir

Milan noir

Milan noir

Milan noir

Barna kánya