bíbor sarlósfecske

Hirundapus celebensis - Martinet des Célèbes

Martinet des Célèbes

bíbor sarlósfecske

Hirundapus celebensis

((Sclater, PL, 1866))


Rend : Sarlósfecske-alakúak

Család : Sarlósfecskefélék  ;

: Hirundapus

: celebensis

Méretei :

Hossz : 25 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 170 à 203 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : rorýs fialovohřbetý (cs), Purpurtornhalesejler (da), Purpursegler (de), Purple Needletail (en), Vencejo de Célebes (es), celebesinkiitäjä (fi), bíbor sarlósfecske (hu), Rondone codaspinosa violaceo (it), セレベスハリオアマツバメ (ja), Glansseiler (nb), Zwarte Stekelstaartgierzwaluw (nl), igłosternik czarnogardły (pl), Пурпурный иглохвостый стриж (ru), srp purpurový (sk), Sulawesitaggstjärtseglare (sv), 紫针尾雨燕 (zh)

Külső leírása :
bíbor sarlósfecske (Hirundapus celebensis) is a species of bird in the Apodidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

bíbor sarlósfecske