Cooper-héja

Accipiter cooperii - Épervier de Cooper

Épervier de Cooper

Cooper-héja

Accipiter cooperii

((Bonaparte, 1828))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Accipiter

: cooperii

Méretei :

Hossz : 49 cm
szárnyfesztávolság : 90 à 99 cm.
tömeg : 274 à 598 g

Élettartama : 12 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : jestřáb Cooperův (cs), Gråkronet Duehøg (da), Rundschwanzsperber (de), Cooper's Hawk (en), Gavilán de Cooper (es), kyyhkyhaukka (fi), Cooper-héja (hu), Sparviere di Cooper (it), クーパーハイタカ (ja), Trostehauk (nb), Coopers Sperwer (nl), krogulec czarnołbisty (pl), Gavião-galinha (pt), Куперов ястреб (ru), jastrab čiapočkatý (sk), Cooperhök (sv), 库氏鹰 (zh)

Külső leírása :
Cooper-héja (Accipiter cooperii) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Épervier de Cooper

Épervier de Cooper

Épervier de Cooper

Épervier de Cooper

Épervier de Cooper



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Cooper-héja