dzsungelsas

Harpyopsis novaeguineae - Aigle de Nouvelle-Guinée

dzsungelsas

Harpyopsis novaeguineae

(Salvadori, 1875)


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Harpyopsis

: novaeguineae

Méretei :

Hossz : 100 cm
szárnyfesztávolság : 184 à 202 cm.
tömeg : 1600 à 2400 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : orel harpyjovitý (cs), Papuatopørn (da), Papuaadler (de), Papuan Eagle (en), Arpía Papúa (es), papuanharpyija (fi), dzsungelsas (hu), Aquila di Nuova Guinea (it), パプアオウギワシ (ja), Papuaørn (nb), Harpij-arend (nl), harpia papuaska (pl), Águia-papua (pt), Новогвинейская гарпия (ru), harpya novoguinejská (sk), Papuaörn (sv), 新几内亚角雕 (zh)

Külső leírása :
dzsungelsas (Harpyopsis novaeguineae) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Aigle de Nouvelle-Guinée



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 12/04/2016 04:33:48 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

dzsungelsas