Énekes hattyú

Cygnus cygnus - Cygne chanteur

Cygne chanteur

Énekes hattyú

Cygnus cygnus

((Linnaeus, 1758))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Cygnus

: cygnus

Méretei :

Hossz : 165 cm
szárnyfesztávolság : 205 à 243 cm.
tömeg : 8000 à 11000 g

Élettartama : 8 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : labuť zpěvná (cs), Sangsvane (da), Singschwan (de), Whooper Swan (en), Cisne Cantor (es), laulujoutsen (fi), Énekes hattyú (hu), Cigno selvatico (it), オオハクチョウ (ja), Sangsvane (nb), Wilde Zwaan (nl), łabędź krzykliwy (pl), Cisne-bravo (pt), Лебедь-кликун (ru), labuť spevavá (sk), Sångsvan (sv), 大天鹅 (zh)

Külső leírása :
Énekes hattyú (Cygnus cygnus) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Cygne chanteur

Cygne chanteur

Cygne chanteur

Cygne chanteur

Cygne chanteur



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 30/09/2016 04:40:39 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Cygne chanteur

Cygne chanteur

Cygne chanteur

Cygne chanteur

Énekes hattyú