fecskekánya

Elanoides forficatus - Milan à queue fourchue

Milan à queue fourchue

fecskekánya

Elanoides forficatus

((Linnaeus, 1758))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Elanoides

: forficatus

: 2 [+] [-]
Elanoides forficatus forficatus(s USA to ne Argentina)
Elanoides forficatus yetapa(s Mexico to n Argentina)

Méretei :

Hossz : 66 cm
szárnyfesztávolság : 119 à 136 cm.
tömeg : 370 à 600 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : luňák vlaštovčí (cs), Svalehaleglente (da), Schwalbenweih (de), Swallow-tailed Kite (en), Elanio Tijereta (es), amerikansirohaukka (fi), fecskekánya (hu), Nibbio coda di rondine (it), ツバメトビ (ja), Svaleglente (nb), Zwaluwstaartwouw (nl), jaskólak (pl), Gavião-tesoura (pt), Ласточковый коршун (ru), koršun vidlochvostý (sk), Svalstjärtsglada (sv), 燕尾鸢 (zh)

Külső leírása :
fecskekánya (Elanoides forficatus) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Milan à queue fourchue

Milan à queue fourchue

Milan à queue fourchue

Milan à queue fourchue

Milan à queue fourchue



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 04/09/2016 04:42:21 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Milan à queue fourchue

Milan à queue fourchue

fecskekánya