fehérfejű vitézsas

Spizaetus melanoleucus - Aigle noir et blanc

Aigle noir et blanc

fehérfejű vitézsas

Spizaetus melanoleucus

((Vieillot, 1816))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Spizaetus

: melanoleucus

Méretei :

Hossz : 61 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 850 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : orel černobílý (cs), Hvidhovedet Høgeørn (da), Elsteradler (de), Black-and-white Hawk-Eagle (en), Aguila-azor Blanquinegra (es), töyhtövalkokotka (fi), fehérfejű vitézsas (hu), Aquilastore bianconero (it), セグロクマタカ (ja), Kalottørn (nb), Zwartwitte Kuifarend (nl), wojownik białogłowy (pl), Gavião-pato (pt), Чёрно-белый орёл (ru), orlovec čiapočkatý (sk), Svartvit hökörn (sv), 黑白鹰雕 (zh)

Külső leírása :
fehérfejű vitézsas (Spizaetus melanoleucus) is a species of bird in the Accipitridae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Aigle noir et blanc

Aigle noir et blanc



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/09/2016 04:40:20 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Aigle noir et blanc

Aigle noir et blanc

Aigle noir et blanc

fehérfejű vitézsas