füstös bukó

Mergus octosetaceus - Harle huppard

Harle huppard

füstös bukó

Mergus octosetaceus

(Vieillot, 1817)


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Mergus

: octosetaceus

Méretei :

Hossz : 56 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 600 à 700 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : morčák paranský (cs), Brasiliansk Skallesluger (da), Dunkelsäger (de), Brazilian Merganser (en), Serreta Brasileña (es), brasiliankoskelo (fi), füstös bukó (hu), Smergo del Brasile (it), クロアイサ (ja), Brasilfiskand (nb), Braziliaanse Zaagbek (nl), tracz brazylijski (pl), Pato-mergulhão (pt), Бразильский крохаль (ru), potápač tmavý (sk), Amazonskrake (sv), 褐秋沙鸭 (zh)

Külső leírása :
füstös bukó (Mergus octosetaceus) is a species of bird in the Anatidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Harle huppard

Harle huppard

füstös bukó