Hegyi réce

Aythya marila - Fuligule milouinan

Fuligule milouinan

Hegyi réce

Aythya marila

((Linnaeus, 1761))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Aythya

: marila

: 2 [+] [-]
Aythya marila marila(widespread)
Aythya marila nearctica(ne Asia, n North America)

Méretei :

Hossz : 51 cm
szárnyfesztávolság : 68 à 75 cm.
tömeg : 750 à 1350 g

Élettartama : 13 év

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : polák kaholka (cs), Bjergand (da), Bergente (de), Greater Scaup (en), Porrón Bastardo (es), lapasotka (fi), Hegyi réce (hu), Moretta grigia (it), スズガモ (ja), Bergand (nb), Topper (nl), ogorzałka (zwyczajna) (pl), Negrelho (pt), Морская чернеть (ru), chochlačka morská (sk), Bergand (sv), 斑背潜鸭 (zh)

Külső leírása :
Hegyi réce (Aythya marila) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Fuligule milouinan

Fuligule milouinan

Fuligule milouinan

Fuligule milouinan

Fuligule milouinan



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Fuligule milouinan

Hegyi réce