inka sas

Spizaetus isidori - Aigle d'Isidore

inka sas

Spizaetus isidori

((Des Murs, 1845))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Spizaetus

: isidori

Méretei :

Hossz : 80 cm
szárnyfesztávolság : 144 à 166 cm.
tömeg : -

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : orel andský (cs), Andesørn (da), Isidoradler (de), Black-and-chestnut Eagle (en), Aguila Poma (es), rotkokotka (fi), inka sas (hu), Aquila nerocastana (it), アカクロクマタカ (ja), Andesørn (nb), Andeskuifarend (nl), andowik (pl), Águia-bicolor (pt), Траурный орёл (ru), orlovec andský (sk), Isidors örn (sv), 黑栗雕 (zh)

Külső leírása :
inka sas (Spizaetus isidori) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Aigle d'Isidore

Aigle d'Isidore



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 29/09/2016 04:40:38 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

inka sas