karvalysas

Morphnus guianensis - Harpie huppée

Harpie huppée

karvalysas

Morphnus guianensis

((Daudin, 1800))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Morphnus

: guianensis

Méretei :

Hossz : 89 cm
szárnyfesztávolság : 138 à 154 cm.
tömeg : 1300 à 1800 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : harpyje krahujová (cs), Guyanatopørn (da), Würgadler (de), Crested Eagle (en), Arpía Menor (es), pikkuharpyija (fi), karvalysas (hu), Aquila crestata (it), ヒメオウギワシ (ja), Brynjeørn (nb), Wurgarend (nl), harpia gujańska (pl), Gaviao-de-penacho, Uiraçu-falso (pt), Гвианская гарпия (ru), harpya strakatá (sk), Guianatofsörn (sv), 冠雕 (zh)

Külső leírása :
karvalysas (Morphnus guianensis) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Harpie huppée

Harpie huppée

Harpie huppée

Harpie huppée

Harpie huppée



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 12/04/2016 04:33:48 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Harpie huppée

Harpie huppée

karvalysas