maláj sas

Ictinaetus malaiensis - Aigle noir

Aigle noir

maláj sas

Ictinaetus malaiensis

((Temminck, 1822))


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Ictinaetus

: malaiensis

: 2 [+] [-]
Ictinaetus malaiensis malaiensis(widespread)
Ictinaetus malaiensis perniger(n India, Nepal, Bhutan, s India, Sri Lanka)

Méretei :

Hossz : 81 cm
szárnyfesztávolság : 164 à 178 cm.
tömeg : 1000 à 1600 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : orel indomalajský (cs), Indisk Sortørn (da), Malaienadler (de), Black Eagle (en), Aguila Milana (es), rosvokotka (fi), maláj sas (hu), Aquila nera (it), カザノワシ (ja), Svartørn (nb), Indische Zwarte Arend (nl), orlik malajski (pl), Águia-preta (pt), Орёл-яйцеед (ru), orol štíhly (sk), Svartörn (sv), 林雕 (zh)

Külső leírása :
maláj sas (Ictinaetus malaiensis) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Aigle noir



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 03/12/2016 04:44:31 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Aigle noir

Aigle noir

Aigle noir

maláj sas