maori cigányréce

Aythya novaeseelandiae - Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

maori cigányréce

Aythya novaeseelandiae

((Gmelin, JF, 1789))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Aythya

: novaeseelandiae

Méretei :

Hossz : 46 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 550 à 746 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : polák tmavý (cs), Newzealandsk Troldand (da), Maoriente (de), New Zealand Scaup (en), Porrón Maorí (es), uudenseelanninsotka (fi), maori cigányréce (hu), Moretta di Nuova Zelanda (it), ニュージーランドスズガモ (ja), Maoridykkand (nb), Nieuwzeelandse Topper (nl), ogorzałka nowozelandzka (pl), Zarro-maori (pt), Новозеландская чернеть (ru), chochlačka tmavá (sk), Nya Zeelandbergand (sv), 新西兰潜鸭 (zh)

Külső leírása :
maori cigányréce (Aythya novaeseelandiae) is a species of bird in the Anatidae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 26/09/2016 04:40:41 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

Fuligule de Nouvelle-Zélande

maori cigányréce