orinocói lúd

Neochen jubata - Ouette de l'Orénoque

Ouette de l'Orénoque

orinocói lúd

Neochen jubata

((von Spix, 1825))


Rend : Lúdalakúak

Család : Récefélék  ;

: Neochen

: jubata

Méretei :

Hossz : 66 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 1200 à 1950 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : husice orinocká (cs), Orinocogås (da), Orinokogans (de), Orinoco Goose (en), Ganso del Orinoco (es), amazonianhanhi (fi), orinocói lúd (hu), Oca dell'Orinoco (it), オリノコガン (ja), Amazongås (nb), Orinoco-gans (nl), gęsiówka grzywiasta (pl), Pato-corredor (pt), Оринокский гусь (ru), hrivnatka vzpriamená (sk), Orinocogås (sv), 绿翅雁 (zh)

Külső leírása :
orinocói lúd (Neochen jubata) is a species of bird in the Anatidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Ouette de l'Orénoque

Ouette de l'Orénoque



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 26/09/2016 04:40:41 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Ouette de l'Orénoque

Ouette de l'Orénoque

Ouette de l'Orénoque

Ouette de l'Orénoque

orinocói lúd