pápua kuvikfecske

Aegotheles insignis - Grand Égothèle

pápua kuvikfecske

Aegotheles insignis

(Salvadori, 1876)


Rend : Sarlósfecske-alakúak

Család : Kuvikfecskefélék  ;

: Aegotheles

: insignis

Méretei :

Hossz : 30 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 59 à 85 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : lelčík velký (cs), Hvidbrystet Uglesvale (da), Käuzchenschwalm (de), Feline Owlet-nightjar (en), Egotelo Grande (es), sinettikehrääjä (fi), pápua kuvikfecske (hu), Egotele felino (it), オオズクヨタカ (ja), Storuglesvale (nb), Rosse Dwergnachtzwaluw (nl), sownik ozdobny (pl), Рыжий совиный лягушкорот (ru), lelčík veľký (sk), Större ugglenattskärra (sv), 大裸鼻鸱 (zh)

Külső leírása :
pápua kuvikfecske (Aegotheles insignis) is a species of bird in the Aegothelidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Grand Égothèle



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 12/04/2016 04:33:48 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

pápua kuvikfecske