Pápua sas, Gurney-sas

Aquila gurneyi - Aigle de Gurney

Pápua sas, Gurney-sas

Aquila gurneyi

(Gray, GR, 1861)


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Aquila

: gurneyi

Méretei :

Hossz : 86 cm
szárnyfesztávolság : 165 à 185 cm.
tömeg : 3060 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : orel hnědý (cs), Molukørn (da), Molukkenadler (de), Gurney's Eagle (en), Aguila Moluqueña (es), papuankotka (fi), Pápua sas, Gurney-sas (hu), Aquila di Gurney (it), モルッカイヌワシ (ja), Jungelørn (nb), Molukkenarend (nl), orzeł molucki (pl), Águia-de-Gurney (pt), Молуккский орёл (ru), orol tmavý (sk), Gurneys örn (sv), 格氏雕 (zh)

Külső leírása :
Pápua sas, Gurney-sas (Aquila gurneyi) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Aigle de Gurney



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 12/04/2016 04:33:48 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Pápua sas, Gurney-sas