sertefarkú sarlósfecske

Hirundapus caudacutus - Martinet épineux

Systematics
  • Rend
    :

    Sarlósfecske-alakúak

  • Család
    :

    Apodidés

  • :

    Hirundapus

  • :

    caudacutus

leíró

(Latham, 1801)

Méretei
  • Hossz
    : 20 cm
  • szárnyfesztávolság
    : -
  • tömeg
    : 101 à 140 g
Elterjedése

Distribution

leírás azonosítás

sertefarkú sarlósfecske (Hirundapus caudacutus) is a species of bird in the Apodidae family.

subspecific irányok 2

  • Hirundapus caudacutus caudacutus (e, s Asia)
  • Hirundapus caudacutus nudipes (Himalayas and ne India to sw and s China)

idegen nevek

  • White-throated Needletail,
  • Vencejo Mongol,
  • Andorinhão-de-ferradura,
  • Stachelschwanzsegler,
  • sertefarkú sarlósfecske,
  • Иглохвостый стриж,
  • *白喉针尾雨燕,
  • Stekelstaartgierzwaluw,
  • Rondone codaspinosa golabianca,
  • Nordlig taggstjärtseglare,
  • Pigghaleseiler,
  • igłosternik białogardły,
  • srp ostňochvostý,
  • rorýs východní,
  • Tornhalesejler,
  • piikkipyrstökiitäjä,
  • ,
  • ハリオアマツバメ,

hang ének és kiabálva

Elterjedése

© 1996-2016 Oiseaux.net