tüskés sarlósfecske

Chaetura spinicaudus - Martinet spinicaude

Martinet spinicaude

tüskés sarlósfecske

Chaetura spinicaudus

((Temminck, 1839))


Rend : Sarlósfecske-alakúak

Család : Sarlósfecskefélék  ;

: Chaetura

: spinicaudus

: 2 [+] [-]
Chaetura spinicaudus spinicaudus(Panama to c Brazil)
Chaetura spinicaudus aetherodroma(Panama to w Colombia and w Ecuador)

Méretei :

Hossz : 10 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 16 g

Chant :

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : rorýs tmavopláštíkový (cs), Lysbuget Tornhalesejler (da), Dornensegler (de), Band-rumped Swift (en), Vencejo Lomiblanco (es), vyökiitäjä (fi), tüskés sarlósfecske (hu), Rondone codafasciata (it), シロオビハリオアマツバメ (ja), Kolibriseiler (nb), Witbandgierzwaluw (nl), kominiarczyk przepasany (pl), Andorinhão-de-sobre-branco (pt), Полосатохвостый иглохвост (ru), srp bielopásy (sk), Bandgumpseglare (sv), 斑腰雨燕 (zh)

Külső leírása :
tüskés sarlósfecske (Chaetura spinicaudus) is a species of bird in the Apodidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Xeno_Canto
Avibase
Hbw Alive


Martinet spinicaude



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

Martinet spinicaude

tüskés sarlósfecske