új-guineai héja

Accipiter poliocephalus - Autour à tête grise

Autour à tête grise

új-guineai héja

Accipiter poliocephalus

(Gray, GR, 1858)


Rend :

Család : Vágómadárfélék  ;

: Accipiter

: poliocephalus

Méretei :

Hossz : 38 cm
szárnyfesztávolság : 56 à 65 cm.
tömeg : 180 à 380 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : krahujec šedobílý (cs), Gråhovedet Duehøg (da), Aschkopfhabicht (de), Grey-headed Goshawk (en), Gavilán Cabecigrís (es), harmaalintuhaukka (fi), új-guineai héja (hu), Astore testagrigia (it), ハイガシラオオタカ (ja), Gråhodehauk (nb), Bleke Sperwer (nl), krogulec nowogwinejski (pl), Açor-de-cabeça-cinzenta (pt), Новогвинейский пепельноголовый тетеревятник (ru), jastrab sivý (sk), Gråhuvad hök (sv), 苍头鹰 (zh)

Külső leírása :
új-guineai héja (Accipiter poliocephalus) is a species of bird in the Accipitridae family.

Irodalom :

 

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive


Autour à tête grise



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 24/11/2016 04:43:27 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

új-guineai héja