Desert Whitethroat

Curruca minula - Fauvette minule

Fauvette minule
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Curruca

  • Species
    :

    minula

Descriptor

Hume, 1873

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 8 à 13 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Desert Whitethroat (Curruca minula) is a species of bird in the Sylviidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Curruca minula minula (s Kazakhstan to w China)
  • Curruca minula margelanica (n China)

Foreign names

  • Fauvette minule,
  • Curruca Chica,
  • Buschgrasmücke,
  • Woestijnbraamsluiper,
  • Bigiarella minore,
  • ökenärtsångare,
  • Ørkenmøller,
  • penica púštna,
  • pěnice pustinná,
  • Ørkengærdesanger,
  • pikkuhernekerttu,
  • tallareta menuda,
  • piegża mała,
  • Пустынная славка-завирушка,
  • コハッコウチョウ,
  • 沙白喉林莺,
  • 沙白喉林鶯,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Temperate ; Desert : Hot, Temperate ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Fauvette minule
© 1996-2021 Oiseaux.net