erdei kuvikfecske

Aegotheles archboldi - Égothèle d'Archbold

erdei kuvikfecske

Aegotheles archboldi

(Rand, 1941)


Rend : Sarlósfecske-alakúak

Család : Kuvikfecskefélék  ;

: Aegotheles

: archboldi

Méretei :

Hossz : 20 cm
szárnyfesztávolság : -
tömeg : 29 à 35 g

IUCN kategóriái :

Kipusztult
Veszélyeztetett
Legkevésbé aggasztó helyzetű
Vadon kipusztult
Veszélyeztetettség
közeli
Be
nem sorolt

EX EW CR EN VU NT LC NE

Elterjedése :
Distribution

Szinonímák : lelčík Archboldův (cs), Dværguglesvale (da), Archboldbergschwalm (de), Archbold's Owlet-nightjar (en), Egotelo de Archbold (es), idänvuorikehrääjä (fi), erdei kuvikfecske (hu), Egotele di Archbold (it), ヒガシミヤマズクヨタカ (ja), Småuglesvale (nb), Archbolds Dwergnachtzwaluw (nl), sownik ciemny (pl), Восточный горный совиный козодой (ru), lelčík tmavý (sk), Archbolds ugglenattskärra (sv), 阿氏裸鼻鸱 (zh)

Külső leírása :
erdei kuvikfecske (Aegotheles archboldi) is a species of bird in the Aegothelidae family.  

Linkek :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive



Partager cette page sur facebook Flus rss Twitter oiseaux.net
| | | Irodalom | | Nyomtatható verzió
Frissítés 12/04/2016 04:33:48 - © 1996-2016 Oiseaux.net

Le guide Ornitho : Le guide le plus complet des oiseaux d'Europe, d'Afrique du Nord et du Moyen-Orient : 900 espèces

erdei kuvikfecske