New Guinea Scrubfowl

Megapodius decollatus - Mégapode de Nouvelle-Guinée

Mégapode de Nouvelle-Guinée
Systematics
  • Order 
    :

    Galliformes

  • Family
    :

    Mégapodiidés

  • Genus
    :

    Megapodius

  • Species
    :

    decollatus

Descriptor

Oustalet, 1878

Biometrics
  • Size
    : 35 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

New Guinea Scrubfowl (Megapodius decollatus) is a species of bird in the Megapodiidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mégapode de Nouvelle-Guinée,
  • Talégalo papúa,
  • frango-do-mato-da-nova-guiné,
  • Neuguinea-Großfußhuhn,
  • új-guineai ásótyúk,
  • Grijs Boshoen,
  • Megapodio papua,
  • papuastorfotshöna,
  • Papuaovnhøne,
  • tabon popolavý,
  • tabon novoguinejský,
  • Ny Guinea-buskhøne,
  • papuanisojalka,
  • megàpode de Nova Guinea,
  • nogal nowogwinejski,
  • Новогвинейский большеног,
  • Gosong papua,
  • ニューギニアツカツクリ,
  • 斑喉塚雉,
  • 新幾內亞塚雉,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp, Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Mégapode de Nouvelle-Guinée
© 1996-2024 Oiseaux.net