Rufous-banded Miner

Geositta rufipennis - Géositte à ailes rousses

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Furnariidés

  • Genus
    :

    Geositta

  • Species
    :

    rufipennis

Descriptor

Burmeister, 1860

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 25 à 54 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Géositte à ailes rousses
adult
Géositte à ailes rousses
adult

Rufous-banded Miner (Geositta rufipennis) is a species of bird in the Furnariidae family.

Subspecific information 6 subspecies

  • Geositta rufipennis rufipennis (nw Argentina)
  • Geositta rufipennis fasciata (w Bolivia and n and c Chile)
  • Geositta rufipennis harrisoni (n Chile. sw of Antofagasta.)
  • Geositta rufipennis giaii (sw Argentina)
  • Geositta rufipennis ottowi (c Argentina)
  • Geositta rufipennis hoyi (wc, sw Argentina and s Chile)

Foreign names

  • Géositte à ailes rousses,
  • Minero rojizo,
  • curriqueiro-ruivo,
  • Rotschwanz-Erdhacker,
  • Roodbandholengraver,
  • Minatore banderossicce,
  • rostvingeminerare,
  • Rustvingetunnelfugl,
  • kazarita hrdzavokrídla,
  • kutálek rezavoperý,
  • Orangebåndet Minør,
  • punapyrstökaivaja,
  • miner d'ales rogenques,
  • dróżniczek rdzawosterny,
  • Краснохвостый печник-землекоп,
  • アカバネジカマドドリ,
  • 棕斑掘穴雀,
  • 棕斑礦雀,

Voice song and cries

Géositte à ailes rousses
adult

Habitat

Géositte à ailes rousses
adult

Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude ; Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) :

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Géositte à ailes rousses
© 1996-2022 Oiseaux.net