Rufous-capped Warbler

Basileuterus rufifrons - Paruline à calotte rousse

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Parulidés

  • Genus
    :

    Basileuterus

  • Species
    :

    rufifrons

Descriptor

Swainson, 1838

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 7 à 16 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Paruline à calotte rousse
adult
Paruline à calotte rousse
adult

Rufous-capped Warbler (Basileuterus rufifrons) is a species of bird in the Parulidae family.

Subspecific information 8 subspecies

  • Basileuterus rufifrons rufifrons (s Mexico and c Guatemala)
  • Basileuterus rufifrons caudatus (nw Mexico)
  • Basileuterus rufifrons dugesi (w and c Mexico)
  • Basileuterus rufifrons jouyi (ne and e Mexico)
  • Basileuterus rufifrons salvini (se Mexico, Belize and n Guatemala)
  • Basileuterus rufifrons delattrii (s Guatemala to c Costa Rica)
  • Basileuterus rufifrons mesochrysus (s Costa Rica to n Colombia and w Venezuela)
  • Basileuterus rufifrons actuosus (Coiba I.. off s Panama.)

Foreign names

  • Paruline à calotte rousse,
  • Reinita coronirrufa,
  • pula-pula-de-capuz-vermelho,
  • Rotkappen-Waldsänger,
  • Roodkapzanger,
  • Parula caporossiccio,
  • rostkronad skogssångare,
  • Brunkroneparula,
  • horárik hrdzavohlavý,
  • lesňáček rezavohlavý,
  • Brunkronet Tangarsanger,
  • kastanjaposkikerttuli,
  • bosquerola reial d'orelles roges,
  • koronówka rdzawoucha,
  • bērgalvas ķauķis,
  • Рыжеголовый корольковый певун,
  • アカボウシアメリカムシクイ,
  • 棕顶王森莺,
  • 棕頂王森鶯,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subarctic, Subtropical/Tropical Moist, Subtropical/Tropical High Altitude ; Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Paruline à calotte rousse
© 1996-2021 Oiseaux.net