Rufous Potoo

Nyctibius bracteatus - Ibijau roux

Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Nyctibiidés

  • Genus
    :

    Nyctibius

  • Species
    :

    bracteatus

Descriptor

Gould, 1846

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 46 à 58 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Rufous Potoo (Nyctibius bracteatus) is a species of bird in the Nyctibiidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Ibijau roux,
  • Nictibio Rufo,
  • Urutau-ferrugem,
  • Tropfentagschläfer,
  • fehérpettyes álmosmadár,
  • Rosse Reuzennachtzwaluw,
  • Nittibio rossiccio,
  • Rödbrun tandnattskärra,
  • Dvergpotu,
  • lelkovec hrdzavý,
  • potu rezavý,
  • Kastanjepotu,
  • ruskopökkelökehrääjä,
  • nictibi rogenc,
  • nocolot rudy,
  • Рыжий лесной козодой,
  • サビイロタチヨタカ,
  • 棕林鸱,
  • 棕林鴟,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Ibijau roux
© 1996-2020 Oiseaux.net