Australian Shelduck

Tadorna tadornoides - Tadorne d'Australie

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Tadorna

  • Species
    :

    tadornoides

Descriptor

Jardine Selby, 1828

Biometrics
  • Size
    : 72 cm
  • Wingspan
    : 94 à 132 cm.
  • Weight
    : 878 à 1980 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Australian Shelduck (Tadorna tadornoides) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Tadorne d'Australie,
  • Tarro Australiano,
  • Pato-australiano,
  • Halsbandkasarka,
  • ausztrál ásólúd,
  • Australische Bergeend,
  • Casarca australiana,
  • Australisk gravand,
  • Praktrustand,
  • kazarka čiernohlavá,
  • husice australská,
  • Australsk Gravand,
  • australiansorsa,
  • ànec australià,
  • kazarka obrożna,
  • Австралийский огарь,
  • クビワアカツクシガモ,
  • 棕胸麻鸭,
  • 棕胸麻鴨,

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Temperate ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Intertidal : Mud Flats and Salt Flats

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net