Balearic Shearwater

Puffinus mauretanicus - Puffin des Baléares

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Procellariidés

  • Genus
    :

    Puffinus

  • Species
    :

    mauretanicus

Descriptor

Lowe, 1921

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : 76 à 89 cm.
  • Weight
    : 349 à 416 g
Longevity

20 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Balearic Shearwater (Puffinus mauretanicus) is a species of bird in the Procellariidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Puffin des Baléares,
  • Pardela Balear,
  • Fura-bucho,
  • Balearensturmtaucher,
  • baleári vészmadár,
  • Vale Pijlstormvogel,
  • Berta delle Baleari,
  • Balearlira,
  • Balearlire,
  • víchrovník baleársky,
  • buřňák baleárský,
  • Balearskråpe,
  • baleaarienliitäjä,
  • Baleariese Pylstormvoël,
  • baldriga balear,
  • Brúnskorfa,
  • burzyk balearski,
  • Baleāru vētrasputns,
  • balearski viharnik,
  • Балеарский Буревестник,
  • ヨーヨッパミズナギドリ,
  • 巴利阿里鹱,
  • 巴里亞利克鸌,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net