Bar-headed Goose

Anser indicus - Oie à tête barrée

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Anser

  • Species
    :

    indicus

Descriptor

Latham, 1790

Biometrics
  • Size
    : 76 cm
  • Wingspan
    : 140 à 160 cm.
  • Weight
    : 2000 à 3000 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Bar-headed Goose (Anser indicus) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Oie à tête barrée,
  • Ansar Indio,
  • Ganso-de-cabeça-listada,
  • Streifengans,
  • Indiai lúd,
  • Indische Gans,
  • Oca indiana,
  • Stripgås,
  • Stripegås,
  • hus vrchovská,
  • husa tibetská,
  • Indisk Gås,
  • tiibetinhanhi,
  • oca de l'Índia,
  • Taumgæs,
  • gęś tybetańska,
  • svītrainā zoss,
  • tibetanska gos,
  • Горный гусь,
  • インドガン,
  • 斑头雁,
  • ห่านหัวลาย,
  • 斑頭雁,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Arable Land ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net