Black-bellied Whistling Duck

Dendrocygna autumnalis - Dendrocygne à ventre noir

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Dendrocygna

  • Species
    :

    autumnalis

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 53 cm
  • Wingspan
    : 94 cm.
  • Weight
    : 652 à 1021 g
Longevity

8 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Black-bellied Whistling Duck (Dendrocygna autumnalis) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Dendrocygna autumnalis fulgens (se Texas to Panama)
  • Dendrocygna autumnalis autumnalis (Panama to Ecuador and n Argentina)

Foreign names

  • Dendrocygne à ventre noir,
  • Suirirí Piquirrojo,
  • Asa-branca,
  • Rotschnabel-Pfeifgans,
  • piroscsőrű fütyülőlúd,
  • Zwartbuikfluiteend,
  • Dendrocigna pancianera,
  • Svartbukad visseland,
  • Rødnebbplystreand,
  • stromárka sivokrká,
  • husička podzimní,
  • Sortbuget Træand,
  • punaviheltäjäsorsa,
  • ànec arbori bec-roig,
  • drzewica czarnobrzucha,
  • sarkanknābja svilpējzoss,
  • Осенняя древесная утка,
  • アカハシリュウキュウガモ,
  • 黑腹树鸭,
  • 紅嘴樹鴨,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net