Black-winged Kite

Elanus caeruleus - Élanion blanc

Systematics
  • Order 
    :

    Accipitriformes

  • Family
    :

    Accipitridés

  • Genus
    :

    Elanus

  • Species
    :

    caeruleus

Descriptor

Desfontaines, 1789

Biometrics
  • Size
    : 37 cm
  • Wingspan
    : 77 à 92 cm.
  • Weight
    : 197 à 343 g
Longevity

6 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Black-winged Kite (Elanus caeruleus) is a species of bird in the Accipitridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Elanus caeruleus caeruleus (sw Iberian Pen., Africa, sw Arabia)
  • Elanus caeruleus vociferus (Pakistan to e China, Malay Pen. and Indochina)
  • Elanus caeruleus hypoleucus (Greater and Lesser Sundas, the Philippines, Sulawesi and New Guinea)

Foreign names

  • Élanion blanc,
  • Elanio Común,
  • Peneireiro-cinzento,
  • Gleitaar,
  • kuhi,
  • Grijze Wouw,
  • Nibbio bianco,
  • Svartvingad glada,
  • Svartvingeglente,
  • luniak sivý,
  • luněc šedý,
  • Blå Glente,
  • liitohaukka,
  • Blouvalk,
  • esparver d'espatlles negres,
  • Völsungur,
  • kaniuk (zwyczajny),
  • melnplecu klīja,
  • lebduh,
  • Дымчатый коршун,
  • Elang tikus,
  • カタグロトビ,
  • 黑翅鸢,
  • เหยี่ยวขาว,
  • 黑翅鳶〔黑肩鳶〕,

Voice song and cries

Élanion blanc
adult

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude ; Desert : Hot ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net