Cape Crow

Corvus capensis - Corneille du Cap

Corneille du Cap
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Corvidés

  • Genus
    :

    Corvus

  • Species
    :

    capensis

Descriptor

Lichtenstein, MHK, 1823

Biometrics
  • Size
    : 50 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 410 à 697 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Cape Crow (Corvus capensis) is a species of bird in the Corvidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Corvus capensis kordofanensis (Sudan, Eritrea and Somalia to Uganda, Kenya and Tanzania)
  • Corvus capensis capensis (Angola, Zambia and Zimbabwe to South Africa)

Foreign names

  • Corneille du Cap,
  • Cuervo de El Cabo,
  • Gralha do Cabo,
  • Kapkrähe,
  • fokföldi varjú,
  • Kaapse Roek,
  • Corvo del Capo,
  • Kapråka,
  • Smalnebbkråke,
  • vrana štíhlozobá,
  • vrána africká,
  • Afrikansk Råge,
  • afrikanmustavaris,
  • Swartkraai,
  • cornella del Cap,
  • Brellikráka,
  • wrona przylądkowa,
  • Капский ворон,
  • ツルハシガラス,
  • 海角鸦,
  • 南非鴉,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Alpine Wetlands (includes temporary waters from snowmelt) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net