Common Crane

Grus grus - Grue cendrée

Systematics
  • Order 
    :

    Gruiformes

  • Family
    :

    Gruidés

  • Genus
    :

    Grus

  • Species
    :

    grus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 115 cm
  • Wingspan
    : 180 à 200 cm.
  • Weight
    : 4000 à 7000 g
Longevity

17 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Common Crane (Grus grus) is a species of bird in the Gruidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Grue cendrée,
  • Grulla Común,
  • Grou,
  • Kranich,
  • Daru,
  • Kraanvogel,
  • Gru cenerina,
  • Trana,
  • Trane,
  • žeriav popolavý,
  • jeřáb popelavý,
  • Trane,
  • kurki,
  • grua europea,
  • Grátrana,
  • żuraw (zwyczajny),
  • (pelēkā) dzērve,
  • žerjav,
  • Серый журавль,
  • クロヅル,
  • 灰鹤,
  • นกกกระเรียนพันธุ์ยุโรป,
  • 灰鶴,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Intertidal : Mud Flats and Salt Flats ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland ; Artificial/Aquatic and Marine : Irrigated Land (includes irrigation channels)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net